Blogs
Bank
Bolig
Bæredygtighed
Investering
Karriere
Kundebetjening
Marketing
Nykredit
Økonomi
Leksikon
Sluk for Nik & Jay, når du løber maraton!
 

Smartphones, iPods og andet elektronik bruges oftere og oftere, når løbere får deres sko på og skal ud på asfalten. Det er jo en hel modeindustri med iPhone-armbind og til tøjet matchende ledninger i pang-farver!

Ingen musik i ørerne til Nykredit Copenhagen Marathon
Jeg kan selv finde på, at bruge en iPod når jeg træner på cykelstier eller på løbebåndet. Det kan være hyggeligt med lidt musik og nogle bruger da også specielle musiknumre til at holde et bestemt tempo i deres løb. Men jeg har aldrig set OL-deltagere bruge det til at slå verdensrekorder, så jeg forstår simpelthen ikke medbragt musik til selve løbet, fx Nykredit Copenhagen Marathon.

I min verden hører det til i træningen og kun dér!

Hør i stedet på publikum og underholdningen
Nykredit Copenhagen Marathon skal opleves i sin helhed. Både det visuelle med bygninger, mennesker og ”KOM SÅ MOR! – papskilte”, men så sandelig også lydende fra de mange mennesker der kommer med opmuntrende tilråb undervejs eller et samba-orkester, som giver dig fornyet energi ved 32 km.

Det kan godt være, at jeg har trådt på din overbevisning og der er sikkert et forskningsresultat der begrunder brugen af musik, hvilket jeg i givet fald, så burde være den første til at tage til mig. Men jeg forstår det altså stadig ikke!

Åben sanserne og vær til stede
Jeg synes, at man skal slukke for Nik & Jay, Medina og andre musikere under løbet og nyde alle de uforberedte og dejlige indtryk som Nykredit Copenhagen Marathon giver– visuelle som lydmæssige.

Se dét er musik i mine ører – men hvad synes du?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

17 kommentarer til “Sluk for Nik & Jay, når du løber maraton!”

 1. Bubby Jacobsen siger:

  Michael

  Smag og behag er forskellig og jeg tror der er mange som holder af at lytte til musik mens de løber. Nogle finder måske endda et lidt højere tempo end de plejer.

  Personligt undrer jeg mig dog også. Der er sikkert nogle som vil hævde at mennesket kun kan en ting ad gangen. Det er sådan jeg har det.

  Når jeg løber “nøjes” jeg med det. Alle disse herlige indtryk som man modtager under løbet ville jeg aldrig kunne erstatte med musik. Ligesom at jeg ikke ville vælge at begynde at løbe, mens jeg lyttede til musik.

  Det er jo netop det som gør de store løb værd at løbe. Alt det som foregå omkring løbet, under løbet og efter løbet.

  At undvære dele af dette, for lidt musik i ørerne, ligger mig meget fjernt.

 2. Michael Marinelli siger:

  Hej Bubby
  Jeg er meget enig med dig. Men når jeg alligevel løber på et løbebånd i ny og næ, så kan jeg jo lige så godt vælge min egen musik i stedet for fitness centerets. Men aldrig i skoven, med løbeklubber og til arrangerede løb.
  Lad os nyde løbende og de mange indtryk i stedet for.
  Mvh Michael

 3. Dion siger:

  Jeg bruger generelt musik til at komme ind i rytmen. Også under konkurrence. Men jeg slukker som regel eller skruer ned når jeg er kommet ind i en god rytme. Nogle gange tænder jeg så igen, når udmattelsen begynder at melde sig.

  Jeg synes som sådan ikke det ene udelukker det andet. Jeg har aldrig musikken højere end, at jeg kan snakke med dem jeg møder – hvis man støder ind i andre løbere – eller at jeg kan nyde fuglenes sang høre jorden knitre under skoene.
  Jeg synes skam jeg nyder alle de indtryk jeg møder selvom jeg hører musik og samtidig fungerer musik som en fantastisk motivation til lige at presse mig selv lidt hårdere under intervallerne og giver mig energi til at give den en ekstra skalde på de sidste km på de lange ture.
  /Dion

 4. Sanne Møller siger:

  Når lårene for alvor syrer til, og de sidste 7 km synes uendeligt og urimeligt lange, så kan nok så mange papskilte ikke hamle op med yndlingsnummeret i ørerne. Det giver lige den sidste energi til at holde rytmen i benene.

  Nu er en marathon jo også tilstrækkelig lang til, at man sagtens kan nå både at opleve tilskuerne OG få Prince’s mentale støtte til at komme i mål.

 5. Ann Jørgensen siger:

  Hejsa
  København er smukkest i maj, det er en stor oplevelse at løbe iblandt mange løbere. Når distancen er ½ gennemført og trætheden langsomt melder sig, er fede løberytmer vejen frem.
  Jeg skruer ned hvis der er noget andet spændende for øregangen, men jeg bruger bevidst musik på den sidste del af ruten.
  VH Ann

 6. Michael Marinelli siger:

  Kære Ann, Sanne og Dion
  Tak for jeres indlæg. Jeg kan godt se jeres pointe, at musikken kan aflede syren i benene og hjælpe med at holde et godt tempo. Ydermere synes jeg, at det er dejligt, at musikken ikke er højere, end at I stadig kan høre en masse undervejs.
  Men det er stadig ikke noget for mig. Jeg har ingen problemer med, at andre hører musik og jeg har på ingen måde følt mig generet af løbende diskoteker :) Jeg ved, at der er løbere derude som vitterligt mener, at musik skal forbydes under arrangerede løb.

  Kom endelig med jeres mening!

  I øvrigt nynner jeg selv “Eye of the tiger” mellem 35 og 40 km., så jeg undskylder på forhånd “larmen” den 20. maj til Nykredit Copenhagen Marathon..

  Vh Michael

 7. Michael siger:

  Smag og behag er forskellig. Nogle vil sige, at man også med fordel kan slukke for Nik & Jay, når man ikke løber marathon :-)

 8. Karen siger:

  Hej,

  Jeg skal forhåbentlig løbe maraton for første gang her i maj, og har været meget i tvivl om hvorvidt jeg skal løbe med musik eller ej… Jeg vil meget nødig undvære musikken på mine træningsture, og har den også med til diverse testløb, men er i tvivl om hvad der skal ske på “den store dag”.
  Det er rart med lidt inputs og høre andres erfaringer. :)

  Mvh. Karen

 9. Sanne Møller siger:

  Hej Karen,
  Hvis du er i tvivl, så tag musikken med – du kan jo altid lade være med at tænde for den. Men det er ærgerligt ikke at have muligheden, hvis du er vant til at bruge musik.

 10. Michael Marinelli siger:

  Hej Michael
  Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over, men alene takke for en sjov kommentar:)
  Mvh Michael

 11. Michael Marinelli siger:

  Hej Karen og Sanne
  Jeg synes, at Sanne kommer med et rigtigt godt råd til dig Karen. Jeg synes dog stadig, at et maraton skal løbes uden musik – især når det er dit første. De ting du hører undervejs af tilråb og jubel hjælper dig og du kan huske sambaen, eye of the tiger osv. fra ruten samt præcist, hvor du hørte det (10 km., 32 km….).
  Første maraton er specielt og det skal opleves 200% af alle sanser. Det vil du ikke fortryde.
  Mit råd er: prøv et testløb uden musik!
  Hvis det er helt umuligt, så tag musikken med den 20. maj.
  Pøj pøj med det.
  Mvh Michael

 12. Stine Olesen siger:

  Jeg skal løbe mit første marathon i Kbh. Jeg løber altid med musik, og skal have det med på turen. Regner dog med at det skal være slukket i starten, netop for oplevelsens skyld. Synes det dog, at det er rart at have som backup, når benene bliver trætte og rytmen skal holdes;)

  Glæder mig helt vildt!

  Vh. Stine

 13. Michael Marinelli siger:

  Hej Stine
  Hvis det hjælper dig, så skal du jo gøre det, men håber nu også, at du slukker lidt undervejs og får det hele med:)
  Held og lykke…vi er mange der glæder os.
  Mvh Michael

 14. Mathilde siger:

  jeg er én af dem, der har mikrofoner i øret, simpelthen af den grund at jeg bliver slået ud af rytmen, hvis jeg kan høre mine egne fodtrin! Ja, jeg ved godt at det hele sidder i hovedet og når jeg løber med løbemakker har jeg jo heller ikke musik i øret hmm. Der er den fedeste stemning til marathonløb med masser af musik og mennesker, så derfor skruer jeg helt ned – vil ikke gå glip af stemningen, samtidig med at jeg ikke vil psyke mig selv ved at fokusere på løberytmen…. men næste år er jeg måske blevet så ‘vovet’ at jeg prøver uden – uanset hvad, så glæder jeg mig helt vildt til søndag :-) God tur alle sammen

  mh Mathilde

 15. Michael Marinelli siger:

  Hej Mathilde
  Den har jeg ikke hørt før;)
  Men hvis dét at høre dine fodtrin psyker dig, så skal du naturligvis have din musik med. Dejligt at du stadig suger den gode stemning på ruten til dig.
  Du må også have en dejlig tur.
  Mvh Michael

 16. Karina siger:

  Jeg træner altid med musik, og løb mit første marathon i søndags til Copenhagen. Jeg gjorde det som jeg har erfaret gennem tidligere løb virker, nemlig at kun have musik i det ene øre. Så kan jeg få glæde af musikken og omgivelserne, og nemt slukke og tænde for musikken uden at skulle fifle med headsettet :)

 17. Michael Marinelli siger:

  Hej Karina
  Først og fremmest tillykke med dit første maratonløb. Sådan!
  God idé, at du også sørger for, at ørerne også får festen med:)
  Vh Michael

Skriv en kommentar