Blogs
Bank
Bolig
Bæredygtighed
Investering
Karriere
Kundebetjening
Marketing
Nykredit
Økonomi
Leksikon
Nykredit-medarbejdere hjælper udlændinge ind på det danske arbejdsmarked
 

I projektet ”Nyt Netværk” forsøger medarbejdere i Nykredit at hjælpe udlændinge ind på det danske arbejdsmarked. Projektet er et samarbejde med sprogcentre, hvor Nykredit-medarbejderne i deres fritid er mentor for en udlænding. Formålet er at bane vejen for jobsamtaler og et job i Danmark.

Hjælp til jobansøgninger, netværk og intro til dansk arbejdspladskultur
Jeg er én af de medarbejdere. I denne uge skal jeg mødes med min bulgarske mentee for anden gang. Jeg er spændt på at høre, hvilke udfordringer hun ser som udlænding på det danske arbejdsmarked, og hvad hun stiler imod. Det er nu min opgave at hjælpe hende godt i gang med CV, jobansøgninger, stille mit netværk til rådighed og bidrage til en bedre forståelse af dansk arbejdspladskultur.

Fokus på samfundsansvar (CSR)
Projektet ”Nyt Netværk” er et blandt flere initiativer i Nykredit, hvor vi arbejder med vores samfundsansvar (CSR). Betyder det noget for dig som kunde, at vi engagerer os i samfundet?

Hvis du er interesseret i at læse mere om ”Nyt Netværk” og hvordan Nykredit/Nykredits Fond i øvrigt arbejder med samfundsansvar, så fortæller vi historien i rapporten ”Om Nykredit 2011 – Finansiel bæredygtighed”.

Hvilke af Nykredits CSR-tiltag kan du bedst lide?
» Vis resultat
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

5 kommentarer til “Nykredit-medarbejdere hjælper udlændinge ind på det danske arbejdsmarked”

 1. Folmer Pedersen siger:

  Jeg syntes at det er en glimrende ide at udlændninger kan få en at støtte sig sig til , det kan hjælpe mange udlændinger . Mange af dem har en rigtig god uddanelse . som skal passet til her i Danmark . Det vil hjælpe dem meget . Så godt gået . Hilsen Folmer

 2. Jette Kringelum siger:

  Jeg synes at det er lidt okay.Hvad med alle dem der går
  ledige herhjemme? De er måske ikke gode nok? Jeg synes jo at
  vi i første omgang skal sørge for vores egne?
  Godaften fra mig.

 3. Pernille Hirshals siger:

  Hej Folmer

  Det er pudsigt, du lige præcis nævner det forhold, at mange har en god uddannelse med i bagagen. Det er netop også vores erfaring – i al fald har størsteparten af de 15 mentees, vi netop nu har kontakt med, en god uddannelsesbaggrund.

  Noget der går igen hos alle mentees er, at de mangler netværk indenfor – og viden om – det danske arbejdsmarked og arbejdspladskultur.

  Evalueringer af tidligere mentorforløb, som det jeg nu selv deltager i, viser rigtig gode resultater.

  Dét er selvfølgelig rigtig positivt for både mentees og mentorer, når mentorforløbet direkte fører til job eller afklaring om, at supplerende uddannelse er vejen frem.

 4. Pernille Hirshals siger:

  Hej Jette

  Jeg vil gerne uddybe. Nykredit har et idégrundlag, der hedder Finansiel bæredygtighed. Det beskriver vores måde at drive forretning på. Det er en integreret del af Nykredits virksomhed at tænke langsigtede relationer og at være sig sit samfundsansvar bevidst.

  For Nykredit er samfundsansvar langt mere end blot at overholde love og regler i ånd og bogstav. Nykredit går videre.

  Derfor har vi en lang række projekter, der alle på forskellig vis bakker op om finansiel bæredygtighed. Bl.a. økonomisk Hotline for kunder, der har brug for at få deres økonomi på ret køl igen, klima- og miljøbesparelser og så projekter, hvor medarbejdere i Nykredit i deres fritid laver frivilligt arbejde indenfor områder, hvor Nykredit har noget særligt at tilbyde.

  I øjeblikket er det Nyt Netværk (mentorforløbet) og rådgivning til udsatte kvinder (Råd til Livet), hvor det er medarbejdernes kendskab til dansk arbejdspladskultur og netværk generelt samt rådgivningskompetencer i forhold til privatøkonomi, der bringes i spil. Vi ser selvfølgelig løbende på hvordan, vi bedst kan gøre en forskel.

  Der er rigtig stor søgning til netop de frivillige projekter, hvor den enkelte medarbejder bidrager.

 5. Pernille Hirshals siger:

  Tak til jer der har læst, stemt eller kommenteret.

  En kort kommentar til top fire på afstemningen “Hvilke af Nykredits CSR-tiltag kan du bedst lide?” per 15. marts:

  1) Mentorordning for nydanskere: 27 %
  2) Kundeambassadør og fokus på klager: 18 %
  3) Øk. rådgivning til udsatte kvinder/Råd til Livet: 14%
  4) Bæredygtig investeringspolitik: 14%

  Nu skal man jo nok starte med at tage afstemningen med et gran salt. Men det ser ud til, at det især er helt konkrete indsatser målrettet det enkelte individ, som falder i jeres smag. Men også mere abstrakte indsatser som bæredygtig investeringspolitik, hvor Nykredit indarbejder hensyn til miljø, social ansvarlighed og god selskabsledelse i hele investeringsprocessen, scorer højt.

  Få et mere komplet overblik over hvordan Nykredit arbejder med samfundsansvar ved at læse rapporten ”Om Nykredit 2011 – Finansiel bæredygtighed”.

Skriv en kommentar