Blogs
Bank
Bolig
Bæredygtighed
Investering
Karriere
Kundebetjening
Marketing
Nykredit
Økonomi
Leksikon
Danske investorer og samfundsansvaret
 

99% af investeringerne fra de 50 største professionelle investorer i Danmark er omfattet af en politik for ansvarlige investeringer. Godt nok er det kun 9 ud af 10 i denne gruppe, der har en politik, men de står for langt størstedelen af investeringerne.

Det er den lidt overraskende konklusion i Dansif’s årlige undersøgelse. Dansif er et netværk for professionelle investorer og andre, der arbejder med investeringer og samfundsansvar. Her er blandt andre Nykredit medlem. Tanken med undersøgelsen er at gøre status.

Er danske investorer Europamestre?
Jeg følger også med i andre undersøgelser, herunder den mest omfattende udført af den europæiske organisation Eurosif. Mig bekendt er der ingen andre lande, hvor det at tage stilling til sit ansvar er så udbredt blandt professionelle investorer. 

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Kun halvdelen er tilmeldt FN’s seks principper for ansvarlige investeringer, UNPRI. Hvad siger det dig?

Store forskelle i udmøntning
Ikke overraskende er den såkaldte ’skandinaviske model’ mest udbredt. Denne model indebærer, at man screener for brud på konventioner og gennem aktivt ejerskab arbejder for at få virksomheden til at løse problemet. Men der er også forskelle.

En halvdel udelukker selskaber med kontroversielle forretningsaktiviteter som eksempelvis våben og tobak. En tredjedel vælger at integrere bæredygtighedskriterier i investeringsbeslutningen og på den måde også inddrage virksomheders positive tiltag. Kun hver femte anvender tematiske investeringer som eksempelvis klima og udvikling.

Hvad mener du?
Bør vi få et kontroversielt selskab til at rette op på problemet? Bør vi også inddrage også den omfattende positive adfærd i investeringerne? Eller skal vi fokusere mere på temaer?

Hvis du vil læse mere om Nykredit’s egen tilgang, så kan du læse vores politik her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv en kommentar